9.2.2013

Doublefun:it ne "littiät"

Kaiken hauskan jälkeen pitihän ne oikeat "littiät" sukatkin neuloa! Nuorimman tyttären, helmikussa 18 vuotta täyttävälle tyttärelle ajattelin ne synttärilahjaksi neuloa - siis sellaiset oikeat Doublefun:it. Edelliseen postaukseeni viitaten olen mietiskellyt, että olenko minä tyhmä vai Leena Siikaniemi, k.o. mallin suunnittelija, nero ja päätynyt siihen että Doublefun-sukkien mallisuunnitelma on ollut Leenan neronleimaus! Mielestäni hänen oivalluksensa on vertaansa vailla! Kuinka monelle aukeni edellisen postaukseni sukkien tarina? Ja voi että meillä oli hauskaa kun toinen puhui aidasta (Leena) ja toinen aidanseipäästä (minä). Siitähän saisi vaikka romaanin.

No nyt kuitenkin aloitin ne kirjan ohjeen mukaiset Doublefun:it. Minulta löytyi Wollmeisen Twin:niä Mouse Jungina ja kaverikseen se sai saman langan Sternschnuppea. Siinä sitten littinä neulomaan. Tietenkin yritin tehdä ihan mallin mukaan, mutta lankani oli mallin lankaan verrattuna liian ohtutta. Silmukkamäärät ja kerrokset piti laskea uusiksi. Apuvälineeksi kehittelin taulukkolaskentaan simppelin taulukon:




Taulukkoon saa iisisti lisättyä oman langan - minkä vaan langan silmukat ja kerrokset per10 sm ja taulukko laskee neulottavat kerrokset ja lisäykset.
 

Olin neuloessani niin tohkeissani etten muistanut ottaa kuviakaan alkuvaiheesta. Vasta kantapäätä neuloessani havahduin asiaan. Kuvista näkyy että ne on neulottu doublena eli joka toinen silmukka on harmaa ja joka toinen silmukka keltainen. Sukat neulotaan suoralla puikolla littinä. Eli sukkaa ei voi sovittaa jalkaan neulonnan aikana ellei eri värejä siirrä omille puikoilleen - näinhän se Leena neuvoi! Yksi kerros/kierros on yksi puikollinen, jossa joka toinen silmukka neulotaan oikein yhdellä värillä ja joka toinen silmukka nurin toisella värillä. Niin yksinkertaista se on. Leenan neuvosta neuloin sukat samanaikaisesti.


   

 Kaksi virhettä Leena heti kuvista paikallisti:
                     Sukan suussa on yksi silmukkarivi joka ei ole mallin mukainen. En tiedä miten tuon virheen onnistuin tekemään ja kantapääkiilasta puuttuvat välikerrokset. 

 
                                                    

   Sukat saajansa jalassa. Hän on tällä hetkellä vaihto-oppilaana Kanadan Quebecissä.


Jalassa nuo sukat näyttävät hieman liian isoilta!

Opinpa siitä sen että mallitilkkukin pitää neuloa doublena, koska double-neule muodostuu hieman harvemmaksi kuin sileä yksinkertainen neule.

Malli:  DoublefunLeena Siikaniemi, kirjasta Think Outside the SOX
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: No 2
Menekki: 110g

(Noitten kuvien asettelu täällä Bloggerin puolella on vielä hieman hakusessa, mutta ehkä senkin ajan kanssa opin!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti